Aluminijumska Stolarija

Aluminijum

Naša kompanija koristi Al sisteme profila Grčkog proizvođača ALUMIL.
Sa stanovišta statičkih svojstava aluminijum je odličan konstrukcijski materijal. Međutim, kako je aluminijum dobar provodnik toplote, odnosno nešto slabiji izolator, aluminijumski prozori bez termičkog prekida imaju slabija izolaciona svojstva. Taj nedostatak je rešen konstrukcijskim rešenjima koja su omogućila da se prozori prave od aluminijumskih profila sa termičkim prekidom, ugradnjom materijala male termičke provodljivosti između komora od aluminijuma. Tako su poboljšana njegova izolaciona svojstva.
Alu stolarija svojim izgledom i velikim izborom boja ispunjava sve estetske zahteve, a njena glatka površina i savršena završna obrada čine je veoma lakom za održavanje.

Aluminijumska stolarija je nezamenjiva u poslovnim objektima gde su prioritet mehanička svojstva u odnosu na termoizolaciona, jednostavna je za održavanje i ekološki opravdana, jer je aluminijum materijal prirodnog porekla koji je moguće u potpunosti reciklirati. 

Nudimo kompletna rešenja aluminijumskih sistema.

SUPREME S77

SUPREME S77 je ALUMIL-ov napredni toplotno izolovani okretno-nagibni sistem modernog ravnog dizajna. Idealan je za projekte koji zahtevaju visoke performanse i maksimalnu bezbednost.

Prednosti:
– Odlična ušteda energije zahvaljujući visokoj energetskoj efikasnosti
– Visok nivo bezbednosti
– Odlična zvučna izolacija
– Jednostavna upotreba i visoka funkcionalnost
– Moderan dizajn
– Jednostavan pristup, idealan za osobe sa specijalnim potrebama i decu
– Veliki izbor tipologija i rešenja
– Poseban kvalitet sa sertifikovanim performansama
– Povećana statička opterećenja i funkcionalnost u slučajevima ozbiljnih vremenskih uslova

SMARTIA S67

SMARTIA S67 je najnoviji kompletan okretno – nagibni sistem za prozore i vrata sa toplotnom izolacijom, koji može kombinovati odličnu toplotnu izolaciju sa fleksibilnosti izrade i posebnim dizajnom.

Prednosti:

– Veoma dobar odnos cijene i kvaliteta
– Dobra energetska efikasnost
– Dobar nivo bezbjednosti
– Dobra zvučna izolacija
– Jednostavna upotreba i visoka funkcionalnost
-Moderan dizajn prozora sa ravnim i zaobljenim linijama
– Poseban kvalitet sa sertifikovanim performansama
– Povećana statička opterećenja i funkcionalnost u slučajevima ozbiljnih vremenskih uslova

SMARTIA S560

SMARTIA S560 je robustan termički izolovan podizno/klizni sistem koji osigurava visoku termičku efikasnost, fleksibilnost i idealan je za velike otvore.

Prednosti:

– Jednostavnost upotrebe i visoka funkcionalnost
– Visoka ušteda energije zahvaljujući energetskoj efikasnosti sistema
– Povećanje prirodne svetlosti zahvaljujući dizajnu proizvoda i širokim otvorima
– Povećan stepen sigurnosti
– Visok stepen zvučne izolacije
– Savremeni dizajn
– Visok kvalitet sa sertifikovanim performansama
– Povećana statička stabilnost u slučaju teških vremenskih uslova

M11000 Alutherm plus

Osnovne karakteristike Alu sistema:

– Širina osnovnog krila 70mm, zaptivanje pomoću tri EPDM zaptivke
– Veliki broj različitih rešenja, sa mogućnošću upotrebe Alu profila različitog estetskog dizajna
– Ugradnja otklopnonagibnog okova
– Okov za euro žlijeb ili okov za PVC profile
– Alu profili sa dve slobodne komore koje omogućavaju dobru evakuaciju vode i dobro vezivanje
– Termički prekid pomoću poliamida ojačanih staklenim vlaknima (20mm u krilu, 24mm u štoku)
– Mogućnost upotrebe livenih spojnica
– Spojnica za upresavanje i spojnica sa klinovima, profili za sve dimenzije vrata
– Pogodni i za komercijalne i za privatne objekte, odlična zvučna izolacija (do 52dB)

M9400 SOFTLINE PLUS

Alumil M9400 je sistem za Alu vrata i prozore bez termo prekida koji zadovoljava širok spektar različitih potreba sa zadovoljavajućim performansama.

– Osnovna dubina sistema 45mm
– Velika raznovrsnost dizajna za spoljašnji izgled Alu konstrukcije
– Veliki asortiman Alu profila koji se koristi u skladu sa tipologijom i konstruktivnim rešenjem
– Zastakljivanje do debljine stakla od 26mm, a nosivost krila do 130kg

ALU HARMONIKA SISTEM - M19800 Accordion Alutherm

M19800 Accordion Alutherm Harmoklizni prozori pogodni su za zastakljivanje širokih otvora sa zahtevom za potpunim otvaranjem.
Otvaranje se vrši unakrsnim slaganjem krila jedno preko drugog uz njihovo klizanje u jednu stranu. Ovaj Alu sistem omogućuje zatvaranje otvora većih dimenzija, prema tome idealan je za izložbene prostore, vežbaonice, bazene, restorane, terase, itd.

ALU KLIZNI SISTEM - M900 AERO

M900 Aero – Posebna serija namenjena za Alu klizne sisteme. Kao najmanja (širina krila 28mm) i najlakša serija, idealna je za zastakljivanje terasa i pregrađivanje kancelarijskog prostora.

Postoji mogućnost stakljenja od 6 do 19mm, i može se spajati sa serijom M940 Mini. Izborom jednog, dva ili četiri pokretna ili fiksna krila, mogućnošću ugradnje komarnika i žaluzina praktično je nemoguće ne pronaći kombinaciju koja će zadovoljiti vaše potrebe.

S 450 - PODIZNO / KLIZNA ALU VRATA

S450 je veoma raznovrstan Alu sistem sa termoprekidom za jednostavna klizna ili podizno – klizna vrata i prozore koji nude mogućnost korišćenja različitih okova.

– Širina krila 45mm sa Inox vođicom za nesmetan, bešumni rad.
– Za zaptivanje jednostavnih kliznih pozicija koriste se visoko efikasne četkice i gume.
– Klasičnim klizanjem za krila do 150kg.
– Visoka toplotna izolacija.
– Mogućnost bilo koje tipologije za Alu klizne pozicije i opcijom kombinovanja sa kliznim aluzinama i/ili kliznim komarnicima.
– Napredni nivo bezbednosti pomoću okova za bravljenje u više tačaka.

M23000 - ALUMINIJUM - DRVO

Alumil M23000 spada u ekskluzivnu ponudu. Ovo je sistem sa termo prekidom sa izraženom toplotnom i zvučnom izolacijom, kao i sa visokim bezbednosnim standardima. Ovaj sistem predstavlja spoj vrhunskog kvaliteta aluminijuma sa nespornom stilsko – estetskom ulogom drveta.
Spoj aluminijuma i drveta ostvaruje se posebnim kopčama koje dozvoljavaju cirkulaciju vazduha, istovremeno sprečavajući koroziju usled kondenzacije. Sistem M23000 spada u Alu sisteme visokog bezbednosnog nivoa, pored toga poliamid širine u ovom sistemu dodatno je podigao vrednost toplotne izolacije.

ALUMINIJUMSKE STAKLENE FASADE

Staklo ima sve veći značaj u modernoj arhitekturi, a to se naročito odnosi na izgradnju poslovnih objekata kod kojih staklene fasade imaju dominantnu ulogu.
Savremeni sistemi aluminijumskih staklenih fasada omogućavaju kvalitetnu termičku, akustičnu, solarnu zaštitu, zaštitu od UV zračenja i od prodora vode u objekat.
Noseću konstrukciju aluminijumskih staklenih fasada čine aluminijumski vertikalni i horizontalni elementi koji obrazuju raster, prihvataju staklo i prenose opterećenje na noseće elemente objekta. Prema tome u kojoj meri su aluminijumski elementi vidljivi, aluminijumske staklene fasade se dele na klasične, polustrukturalne i strukturalne.

ALUBOND

U poslednjih dve decenije u našim gradovima niklo je mnoštvo objekata obučenih u Alubond fasade. Projektanti koji se za njih odlučuju veruju u njihove izuzetne estetske kvalitete. Takođe, Alubond je dobar termo – izolator, što smanjuje troškove grejanja zimi i hlađenja leti, i posebno je od značaja što ovim fasadama nije potrebno posebno održavanje jer su izuzetno otporne na atmosferske uticaje.

Alubond je veoma lagan materijal, zapravo kompozitni sklop. Proizvodi se od dva aluminijumska lima debljine 0.5mm koji se specijalnim postupkom određenim polietilenskim masama spajaju u ploče debljine 3, 4, 6 i 8mm.

Alubond fasada dostupna je u svim bojama RAL karte.